Marjan Berk neemt afscheid van Kalenberg

Afgelopen zaterdag, 19 september 2020  heeft Marjan Berk afscheid genomen van Kalenberg.  Twee-en vijftig jaar van haar leven bracht ze hier  veel tijd door. Het dna van de Weerribben en het dorp Kalenberg zit diep in mijn plooien, aldus Marjan.

Marjan Berk (Marie-Janne van Baaren) is geboren in 1932 in Zeist,

Vijftig jaar heeft ze naast haar appartementje in Amsterdam een idyllisch tweede huis gehad in het Overijsselse dorpje Kalenberg. ,,Heerlijke, rustige plek. Maar ik loop met een stok. Het pad is smal en ik ben te wiebelig. Als ik daar kom te vallen is er niemand die mijn hulpeloze geroep zal horen. Ik moet daarom weg, ik moet verhuizen. Langer uitstellen kan niet meer.’

Sinds enige jaren woont Marjan Berk in het Occohofje aan de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam, een hofje voor alleenstaande oudere vrouwen. Het werd in 1758 gesticht naar de ideeën van de zakenvrouw Cornelia Occo: een hofje dat zelfstandige woonruimte biedt aan onbemiddelde bejaarde vrouwen, weduwen en wezen.

Marjan vertelt verder: klik hier