Brug in Ossenzijl over het kanaal wordt afgesloten van 6 tot 20 december

Hoogewegbrug Ossenzijl

In het nu echt aangebroken najaar vinden de komende tijd serieuze werkzaamheden plaats in de gemeente Steenwijkerland. De N351 in Kuinre springt in het oog, ook de Hoogewegbrug in Ossenzijl wordt aangepakt.

Op zo’n tien minuten rijden van de rotonde in Kuinre krijgt ook de Hoogewegbrug in Ossenzijl een opknapbeurt. De brug over het kanaal Steenwijk-Ossenzijl verbindt de Venebosweg met de Hoogeweg. Aannemer Spie gaat de bruginstallatie verbeteren, kabels en leidingen vervangen en enkele brugdelen verven. Om camera’s vrij zicht te bieden, worden enkele bomen gesnoeid. 

Het geboor en geslijp kunnen enig geluidshinder opleveren. De werkzaamheden gebeuren in ‘gesloten stand’: auto’s en fietsers kunnen gewoon de brug over. Uitzonderingen zijn 4 en 5 november (van 7.00 tot 18.00) en 30 november (van 6.00 tot 18.00), dan is er een bewegwijzerde omleiding. Scheepvaartverkeer dat niet onder een dichte brug door kan, vaart van 3 november tot en met 12 december om via de Kalenbergergracht

Meer informatie:

https://www.destentor.nl/kop-van-overijssel/najaarswerkzaamheden-in-de-kop-van-overijssel-onder-meer-n351-bij-kuinre-eindelijk-op-de-schop~a62ed938/?fbclid=IwAR3uiASGFuNQK9InyvLAgUfvUQTmynGBHTBW7wV5zFB90VNQQL7N9KEO-WE