Prachtige uitvoering Excelsior

Chr. Muziekvereniging Excelsior Kalenberg/Hoogeweg gaf zaterdagavond 10 november haar jaarlijkse uitvoering. Het orkest telt slechts 15 leden, maar onder de bezielende leiding van dirigent Willem Flisijn werd een prachtig concert neergezet.

In het eerste deel werden onder meer het eigentijdse Adventure Games en het gevoelige You raise me up gespeeld. Het bekende Crocodile Rock van Elton John werd in een lekker rock-tempo gespeeld. De uitvoering van Bohemian Rhapsody was fantastisch.

Het muzikale programma werd even onderbroken voor het huldigen van twee jubilarissen. Geesje Dijkman-Muis en Aletta Jongschaap zijn beide al 40 jaar muzikant én al 40 jaar bij Excelsior. Mooie woorden van voorzitter Hermina Trinks-Muis, bloemen, speldjes van de bond en een welgemeend applaus viel hun ten deel.

Na de pauze stond het programma in het teken van ‘Azië’. Het publiek werd met oosterse hapjes alvast in de stemming gebracht en het orkest presenteerde zich in schitterende oosterse kledij. Terwijl ladyspeaker Anna Pen op onnavolgbare wijze als de Kalenbergse Tante Lien het publiek bespeelde, werden stukken als Fata Morgana en de Asian Folk Rhapsody gespeeld. Begeleid door het orkest speelde Aletta Jongschaap op bariton/euphonium een mooie solo, de Parade der Olifanten.

Het concert werd afgesloten met The River Kwai March, waarbij het gehele publiek enthousiast de bekende melodie meefloot.

Hieronder een impressie van de muzikale avond, foto’s kunnen gedownload worden maar zijn in klein formaat, eventueel een mail naar Kalenberg.nu voor groter formaat.