100 jaar bloas’n …. en een oproep

Het is bijna zover: de jubileumuitvoering van Christelijke muziekvereniging Excelsior Kalenberg/Hoogeweg op zaterdag 2 november (20.00 uur in het KGH)

 

 

 

 

Naast het muzikale programma zijn er vier bijzondere jubilarissen en wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek uitgereikt. Na afloop kunnen de gereserveerde boeken afgehaald worden, graag contante betaling. Daarnaast wordt het boek verkocht zolang de voorraad strekt. U kunt nog reserveren op de website excelsiorkalenberghoogeweg.nl of bij Gerda Jongschaap, Kalenbergerpad 8.

We nodigen u van harte uit voor de jubileumuitvoering op 2 november en voor de speciale kerkdienst in Paasloo op zondag 3 november om 9.30 uur, voorgegaan door ds. Jans.

Excelsior telt nu 14 leden en staat tot en met het jubileum onder leiding van dirigent Pieter Winter. Na het jubileum gaat een aantal leden stoppen, er blijven nog 6 muzikanten over. Deze zes willen graag samen muziek blijven maken en vinden het belangrijk voor het dorp dat Excelsior blijft bestaan, zodat ze op onder meer Kerstavond en het dorpsfeest kunnen spelen. Ze doen een oproep aan alle dorpsgenoten: help ons om Excelsior te laten bestaan! Bespeelt u een instrument, meld u aan! Excelsior zal geen fanfareorkest meer zijn, maar een gemengd orkest, waar plaats is voor een variëteit aan instrumenten. Viool, sax, gitaar, harp, ze proberen een leuk orkest te maken. Wilt u een koperblaasinstrument proberen of percussie, dat kan natuurlijk ook. Ze stellen voor om eens in de 2 weken te repeteren. Ze willen in november een inloop organiseren, maar u kunt zich nu al melden bij Gerda Jongschaap (Kalenbergerpad 8), Barbara van Straten (Zuid 4) of Aletta Jongschaap (Noord 25)