Er worden twee cabiners geplaatst in de Weerribben

Bij deze wil ik uw informeren  dat er binnenkort een 2 tal Cabiners worden geplaatst in de Weerribben.

De Cabiner is een nieuw project in de Nationale parken waar Staatsbosbeheer aan meewerkt.  Het is en nieuwe manier van beleving in de natuur van de Nationale Parken.  Zie bijlage.

Voor de Weerribben geldt dat er (tijdelijke) toestemming is verleend.  De locaties in de Weerribben zijn het diepe Wiede ( nabij de ingang van het slootje zodat deze  vanaf de woningen niet zichtbaar is) en de andere locatie is in de Hamsgracht tussen het t’ Heers en het Meenthe gat.   De komende periode worden de Cabiners opgebouwd en worden ze getest  etc.   Aan deze locaties wordt een monitorings programma gekoppeld om te zien wat het effect is op de directe omgeving.

Met vriendelijke groet,

E.H  (Egbert) Beens

Boswachter Publiek

Meer info zie voorbeeld klik hier